Radiokampweek 2018

Beste radiozendamateurs, familie, vrienden en bekenden,

Op zaterdag 5 mei gaat alweer voor de 55e keer de VRZA Radiokampweek van start. Vanaf dit jaar op een nieuwe plek. We worden gastvrij verwelkomt door de familie Jonkers op Streekpark Klein Oisterwijk. Een mooie en voor ons, nieuwe plek, aan de rand van de bekende Oisterwijkse bossen en vennen. Na ruim een jaar van intensieve voorbereidingen hebben we een mooi programma weten samen te stellen.

Op zaterdag, wanneer iedereen zich op zijn plekje heeft gesetteld, worden we door het VRZA bestuur en de werkgroep van de radiokampweek verwelkomt in de grote tent voor de VRZA welkomstborrel. Zondag staat de fotopuzzeltocht op het programma, naar wij hebben begrepen een mooie route door de omgeving. Maandag kunnen we gaan solderen, we gaan een X-Phase II QRM killer bouwen. Hiermee kun je de ongewenste en toenemende storing op HF de kop in drukken.

Op dinsdag staat de excursie gepland. We gaan gezamenlijk met het treintje naar Abdij Koningshoeve, bekend van La Trappe trappist. Op woensdag kunnen we met het bord op schoot gaan bingo’en, de dames kunnen ‘s avonds aan de slag met het stippen en schilderen op porselein terwijl de heren welkom zijn in de grote tent voor de lezing, welke dit jaar zeer interessant is. De lezing gaat over de ontvangst van Deep Space Probes in de 70cm band.

Donderdag, vaste prik, zal de radiomarkt plaatsvinden. We verwachten weer een groot aantal standhouders, kofferbak-verkopers en bezoekers. De vrijdagochtend is speciaal voor de jeugd. We hebben een leuk programma gemaakt voor de allerkleinsten en de schoolgaande kinderen gaan naar Jump-XL. Het Walhalla van de trampolines. Uiteraard mogen de ouders ook mee om hun springkunsten te vertonen. Maar zorg er wel voor dat je je niet blesseert want ‘s avonds volgt alweer de nachtjacht.

Op zaterdag zullen Bas en Anouska weer een leuke jeugdjacht organiseren, we sluiten de week af in het oranje met de feestavond.  Uiteraard wordt dit programma dagelijks aangevuld met een grote diversiteit aan vossenjachten op 2m en 80m.

Alle activiteiten zullen door de teams van Kampradio en Kamp-TV worden verslagen in de dagelijkse uitzendingen. Vanaf dit jaar zal PI4RKW TV in HD gaan uitzenden, via het lokale kabel-TV netwerk, Youtube en een groot aantal ATV repeaters in Nederland.

Wij wensen je een geweldige radiokampweek toe!

Namens de werkgroep van de VRZA Radiokampweek,
Sjef Verhoeven PE5PVB

 

Reacties zijn gesloten.