Bouwproject 2023

Dit jaar bouwen we een uitgebreid weerstation. Het unieke van dit weerstation is dat de KNMI weerdata van het internet wordt gedownload. Om de juiste gegevens te downloaden wordt er gebruik gemaakt van de huidige GPS positie. Daarnaast wordt ook het ruimteweerbericht en de HF en VHF condities weergegeven. Tot slot zit er ook nog een heuse bliksemdetector ingebouwd.

Het printje is eenvoudig van opzet en door iedereen te bouwen. Uiteraard wordt het pakket geleverd met een passende behuizing. Deze is in meerdere kleuren beschikbaar. Om de keuze zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zal tijdens het bouwproject een nummer worden omgeroepen. Indien dit nummer overeen komt met het nummer welke je vind in je bouwpakket, dan kun je een behuizing komen uitzoeken.

Om het weerstation te laten functioneren heb je een zogenaamde API code nodig. Deze kun je eenvoudig en gratis aanvragen op https://weerlive.nl/api/toegang/. Doe dit bij voorkeur al vóór aanvang van het bouwproject en neem deze als notitie mee. Daarnaast is het handig om een mobiele telefoon met camera mee te nemen omdat er een QR-code moet worden gescand om het weerstation te testen.

Natuurlijk moet je niet vergeten om gereedschap zoals een zijkniptang, soldeerbout, soldeertin en pincet, spanningsslof mee te nemen.

Het is belangrijk dat je zelf een netadapter met een USB-C kabel meeneemt.

We hebben 22 pakketten beschikbaar. De prijs is mede dankzij sponsoring relatief laag gebleven. Het complete pakket inclusief behuizing kost €75. Afrekenen kan met een tikkie bij aanvang van het bouwproject. Gelieve niet met contant geld.