Excursie naar De Stoommachine

De stoommachine, het kloppende hart van de vroegere industriële activiteiten op het terrein van de voormalige Koninklijke Verenigde Leder (KVL), draait weer.

Na veel liefdevol handwerk, werd de machine letterlijk uit de modder getrokken en in 2012 in beweging gebracht, onder toeziend oog van oud-medewerkers en publiek. Zeker als het aan de Stichting Stoommachine Oisterwijk ligt, zal de stoommachine  blijven draaien. Vooralsnog elektrisch of met perslucht aangedreven, maar met het ultieme streven om de machine ooit weer op stoom te brengen. Ook het immense herstel van de elektro-generator maakt onderdeel uit van de plannen.

De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en maximaal kunnen er een twintigtal bezoekers worden rondgeleid. Bij grotere groepen stemmen we dit af met Kafé Van Leer op het complex om dan meerdere rondleidingen te kunnen doen. Aan een rondleiding zijn wat kosten verbonden, immers de gids moet daar zijn tijd aan besteden en de opbrengst van de rondleiding komt ten gunste van de restauratie.

De prijs per persoon kan pas worden berekend wanneer we de groepsgrootte weten. Dit zal nooit meer dan € 7,00 per persoon zijn en dient te worden afgerekend bij de organisatie van de penningmeester (Frans PA0TNT).

Meer informatie vind je hier.

Inschrijven tot uiterlijk zondagavond 22.30u bij de VIP.

 

Reacties zijn gesloten.