Funfactory “Flutter”

Het thema van de de Fun Factoryfilm is Flodder! De beruchte asociale familie Flutter neemt in het kader van resocialisatie bezit van de Jutberg. Sjakie en medewerkster Mirjam van de gemeente, moeten dit in goede banen leiden.

Maar wat vinden de welgestelde inwoners van de nette wijk Jutdael daarvan? Als snel komt het tot confrontaties in de SRV-wagen, op de tennisbaan en legt Sjonnie het aan met één van de nette buurvrouwen. Als de Flutters horen dat er bij de Nachtjacht en andere spelactiviteiten Jeuro’s te verdienen zijn, spitsen zij de oren. Zij zouden de Flutters niet zijn als zij niet op andere manieren aan Jeuro’s proberen te komen. De bewaking zit ze op de hielen. Hoe loopt dit af? Dit kun je zelf zien door elke avond te kijken naar het Jutbergjournaal van PI4JUT vanuit de studio van Jacques.

Wij hebben er al diverse opnamedagen opzitten. Veel scènes worden de laatste jaren al voor de Jutberg opgenomen, aangezien wij anders niet uitkomen met de beschikbare tijd op de Jutberg zelf. Soms ook vraagt een locatie om een opname vooraf. Er zijn nieuwe gezichten aan het acteursbestand toegevoegd. Sommigen met wat slagroom in het gezicht 😉 Anderen hebben zich intensief bemoeid met de kleding of de productie van de auto’s en andere props. Iedereen die het leuk vindt, mag meedoen. Het gaat vooral ook om het totstandkomingsproces en de gezellige draaidagen.

De draaidagen vooraf waren supergezellige bijeenkomsten. Er was veel voorpret, een hoop lol en veel hilariteit. Intussen werkten PA5TYS en Iris Wubbe zit suf om alles af te stemmen, te plannen en goed in beeld te brengen. Het script is geschreven door ondergetekende en Iris Wubbe. Ideeën van de acteurs en andere deelnemers zijn daarin meegenomen. Charlotte van Nieuwenhuizen heeft ons geholpen met het op dialoogniveau uitschrijven van het script, dat uiteraard voortdurend aan aanpassing onderhevig is geweest.

Op de Jutberg zelf wordt ook nog veel opgenomen. Thijs werkt hard om alles op tijd klaar te krijgen voor de uitzending die soms dezelfde avond al plaatsvindt. Het is altijd leuk om te komen kijken bij de opnames. Verzoek is dan wel om stilte in acht te nemen en pas de avond van uitzending te lachen.

De Flutters zijn vereerd met jullie belangstelling. Veel kijk- en opnameplezier van en voor onze dertig deelnemers en de kijkers!

Thessa Wubbe PA10628
Thijs Kruyff PA5TYS
Iris Wubbe

Reacties zijn gesloten.