Geocaching event

Een cache is gewoonlijk een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat”. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de Geocaching-website een log achterlaat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden. Tegenwoordig zijn er ook applicaties voor verschillende smartphones. Met deze apps is een kaart te zien met alle caches in de omgeving en is de mogelijkheid om een log op de website te plaatsen.

Als men de “schat” gevonden heeft, is het echter niet de bedoeling de exacte ligplaats van de schat te vertellen; deze moeten de andere geocachers zelf vinden. Vaak staat er wel een hint op de site van de cache. Het is juist de sport dat men een beetje moeite moet doen met het zoeken.

Als de “schat” gevonden is moet men het na het loggen en ruilen, de “schat” weer op precies dezelfde plek en manier terug leggen ervoor zorgend dat bij het pakken en terugleggen ervan andere mensen niet zien wat men aan het doen is en waar de “schat” ligt.

Het event zal plaats vinden op zaterdag 1 juni en de start is om 14:00 uur.
De code voor het event is GC68MPG.

De volgende caches zijn te vinden:

GC5WFCX Wiskunde RKW 2019-1
GC590J0 Quick Cache 3 RKW 2019-2
GC6YX75 Call my RKW 2019-3
GC7ZYDZ Call my 2 RKW 2019-4
GC68MVA Stippelkoorts RKW 2019-5

Paul PA3DFR

Reacties zijn gesloten.