Reversed Vossenjacht 2017

Beste jagers.

Deze vorm van jagen is een paar jaar geleden op de Jutberg bedacht door Hans (PA3FYG) onder het genot van rust, ruimte en natuurlijk een biertje.

Voor de gene die deze vorm van jagen nog niet kennen hierbij een kleine uitleg, in een normale vossenjacht wordt er met een ontvanger naar de vos gelopen in ons geval hebben wij dit omgedraaid (Reversed) door met de vos (zender) geblinddoekt naar de ontvanger te lopen.

Nu zal de vraag wel ontstaan zijn hoe dit mogelijk is maar daar hebben wij wat technische snufjes op los gelaten zodat dit echt mogelijk is.

Per groep van twee jager wordt er tegelijkertijd gestart. Deze zijn met elkaar in gevecht en hebben elk een eigen kanaal zodat onderlinge beïnvloeding zoals in de oude versie niet meer van toepassing is.

Tijdens dit gevecht zijn de jagers dus geheel van elkaar gescheiden en krijgen de jagers elke halve minuut de zelfde verandering van de signaalsterkte meter te maken! De signaalsterkte meter is gelijk aan de audio S- meter van je eigen peilontvanger!

Het omschakelen van de signaalsterkte meter wordt bij de start en elke halve minuut kenbaar gemaakt door een oplopende of aflopende toonladder welke aan geeft of je naar een hogere of een lagere toon moet lopen om dichter bij de ontvanger tekomen.

Voor de jagers zijn er 3 minuten uitgetrokken om tegen elkaar te strijden!

De punten telling is de gemeten afstand tussen de ontvangst antenne en de zendt antenne maar kan ook Reversed gezien worden. 🙂

Graag zien we jullie op dinsdag avond 20.00 uur bij de Reversed Vossenjacht op het voetbalveld naast de Eeterij.

Erik (PA3EGX), Anouska, Bas, Bianca, Vivian

 

Reacties zijn gesloten.