Nieuwe locatie VRZA Radiokampweek

Vakantiedorp de Jutberg heeft ons laten weten dat zij vanaf 2018 niet meer de faciliteiten kunnen bieden die we op dit moment gewend zijn. Daarnaast werd door de directie verzocht om te inventariseren of de radiokampweek naar een andere periode in het jaar kon worden verplaatst. Dit omdat de groep niet-radioamateurs tegenover de groep radioamateurs steeds groter wordt. Het bestuur van de VRZA Radiokampweek heeft dit onderzocht. Onder andere door de organisatoren van alle evenementen te raadplegen. Uit dit onderzoek kwam als uitslag dat de Hemelvaartsweek een te belangrijke periode is om te verlaten. Daarnaast zijn de faciliteiten die we nu gebruiken noodzakelijk om de radiokampweek in de huidige vorm voort te zetten. Een meerderheid van medewerkers gaf aan dat men graag vernieuwing zag m.b.t. de omgeving. De VRZA Radiokampweek wordt nu al decennia lang georganiseerd op en rondom vakantiedorp de Jutberg. Ieder bospad en route zijn inmiddels al erg vaak gebruikt voor de activiteiten.

Aangezien het bestuur van de VRZA Radiokampweek dit probleem al enige tijd zag aankomen zijn we al een aantal jaren opzoek naar een alternatieve locatie voor de VRZA Radiokampweek. Wij hebben gemeend een zeer goed alternatief gevonden te hebben om de radiokampweek in 2018 te gaan organiseren. Dit hebben we persoonlijk voorgelegd aan de medewerkers van de radiokampweek. De overgrote meerderheid stemde in met dit plan. Na goed overleg met Vakantiedorp de Jutberg hebben we de volgende afspraken gemaakt.

  • De Radiokampweek zal in 2018 gaan plaatsvinden op een nieuwe locatie
  • De toegezegde facaliteiten voor 2017 blijven gehandhaafd
  • Eventuele reserveringen voor de radiokampweek 2018 kunnen kosteloos worden geannuleerd

Ik wil nogmaals benadrukken dat er geen probleem is met de Jutberg, wij hebben een heel goed gesprek gehad en begrijpen elkaars standpunten. Er is een afbreuk risico als we weg gaan maar gevoelsmatig blijkt dit zelfs groter wanneer we passief blijven afwachten. Dit heeft ons in overleg met de Jutberg doen besluiten om volgend jaar voor de nieuwe locatie te kiezen. Dit is een veilig keus vooral ook omdat de Jutberg aangeeft dat we altijd welkom zijn om terug te komen als blijkt dat de nieuwe locatie ons niet brengt wat we ervan verwachten.

De nieuwe locatie is Streekpark Klein Oisterwijk gelegen in de bossen aan de rand van Oisterwijk (Noord-Brabant). Aan de ene zijde is er direct toegang tot de bossen, aan de andere zijde is er toegang tot verharde wegen afwisselend met bomen en grasvelden/landbouwgrond. Dit biedt veel perspectief voor zowel dag als avondactiviteiten. Op het park zijn op dit moment 3 horeca gelegenheden en een kleine shop voor de dagelijks boodschappen. Iets verderop liggen allerlei horeca gelegenheden, waaronder een pannenkoekenhuis. Het streekpark is opgedeeld in vaste jaarplaatsen (stacaravans en chalets welke niet onderverhuurd mogen worden), kampeerterrein, chalets, verhuur stacaravans, trekkershutjes en cottages. Daarnaast is er ook een villa beschikbaar voor maximaal 26 personen. Los hiervan is er ook een enorm groot grasveld wat bestemd is als kampeerterrein voor grote groepen. Hier zouden in principe alle radiokampweek bezoekers terecht kunnen. Mocht je toch wat meer privacy willen dan kun je eventueel ook kamperen op de “normale kampeerplekken”. Naast dit doelgroepenveld is een enorm grasveld wat gebruikt kan worden voor allerlei activiteiten waaronder ook de radiomarkt.

Na de radiokampweek 2017 zal het bestuur de verdere details met de directie van Streekpark Klein Oisterwijk gaan uitwerken. Een indicatie van de prijzen zijn te vinden op de website. We gaan iedereen op de hoogte houden van belangrijke veranderingen zoals de reserveringsprocedure en prijsstellingen. Daarnaast zullen we met een lege agenda beginnen. Dat wil zeggen dat alle huidige activiteiten opnieuw geëvalueerd zullen worden. Per item zal worden bekeken óf en in welke vorm deze zullen terugkomen. De radiomarkt zal in 2018 in ieder geval gewoon op het programma blijven staan op de donderdag.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws m.b.t. de verhuizing houdt dan deze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

Reacties zijn gesloten.